surówka do obiadu
surówki

Surówka idealna do obiadu!

Surówka idealna do obiadu, czyli dokonały dodatek do dań mięsnych. Banalnie łatwa, smaczna i zdrowa! Wystarczy jedynie pokroić kapustę pekińską oraz kilka innych warzyw i mamy super dawkę witamin na cały dzień 🙂 Taką surówkę można  również śmiało przygotować na kolację!

Składniki na surówkę idealną do obiadu:
1 mała kapusta pekińska (około 800 g)
2-3 marchewki
1 puszka kukurydzy konserwowej
kilka rzodkiewek
natka pietruszki
2 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego
sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
Kapustę dokładnie myjemy i kroimy w drobne paseczki, przekładamy do miski. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Dodajemy odsączoną kukurydzę konserwową. Rzodkiewki kroimy na ćwiartki, łączymy z resztą warzyw. Dodajemy majonez lub jogurt naturalny i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Taką surówkę najlepiej zjeść bezpośrednio po przygotowaniu, gdyż po upływie kilku godzin warzywa stracą świeży smak 😉 Smacznego!

surówka do obiadu

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *