
Kolorowe roladki schabowe
Roladki schabowe to jest to co lubię! Delikatne mięso, rozpływające się w ustach z dodatkiem sera, ogórka konserwowego, papryki oraz musztardy. Całość idealnie komponuje się z młodymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem oraz fasolką szparagową! Palce lizać! Przepis poniżej!
Składniki:
0,5 kg schabu wieprzowego
1 papryka czerwona
1 marchewka
musztarda
ogórki konserwowe lub w zalewie curry
kilka plasterków sera
cebula
sól, pieprz
mąka
jajko
Przygotowanie:
Schab kroimy w plastry i rozbijamy. Solimy i pieprzymy po obu stronach, następnie mięso smarujemy łyżeczką musztardy. Na to kładziemy 2 plastry sera żółtego, pasek papryki, pół ogórka konserwowego oraz ćwiartkę cebuli. Całość zawijamy. Obtaczamy w jajku a potem w mące. Smażymy na wolnym ogniu pod przykrywką z każdej strony. Podajemy z ziemniakami i fasolką szparagową! Smacznego 😉


Rewelacyjne ogórki małosolne

Najlepsza domowa pizza!
Może Ci się spodobać

Ogórki konserwowe z chilli
26 września, 2022
Śledzie po żydowsku
21 grudnia, 2020
komentarzy 5
Unknown
wyglądają apetycznie 🙂
Anonimowy
Ja nie obtaczam w jajku, w mace i nie smażę na tłuszczu, a zawijam w folie i do piekarnika
Unknown
I co ? smaczniejsze ? Ile trzeba piec? Zdrowsze na pewno !
Anonimowy
A marchewka ,gotowana ? czy surowa,
Anonimowy
tłuszcz jest nośnikiem smaku to ja smakowo wolę smażone, a dietetycznie to z piekarnika jednemu radość �� pozdrawiam Jan