Tortellini ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Dwa razy w tygodniu gotuję bez mięsa, takie nasze postanowienie. Ostatnio przygotowałam tortellini ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, mojemu mężowi bardzo smakowało to danie i w następnym tygodniu zrobię je ponownie. Jest to pomysł na obiad, który zrobisz w 20 minut! Minimum wysiłku, a jest naprawdę smacznie. Zapraszam do gotowania! 😉
Składniki na tortellini ze szpinakiem i suszonymi pomidorami:
250 g makaronu tortellini ( u mnie z suszonymi pomidorami i mozzarellą)
12 suszonych pomidorów
2 duże garści świeżego szpinaku (około 100 g)
1 cebula
sól, świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie:
1. Makaron tortellini gotujemy w lekko osolonej wodzie, według instrukcji na opakowaniu. Zostawiamy do ostudzenia.
2. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na patelni, aż się zeszkli. Pomidory suszone kroimy w paski i dorzucamy do cebuli.
3. Na patelnię przekładamy ostygnięte tortellini, chwilę podsmażamy. Na koniec dodajemy umyty, świeży szpinak. Podsmażamy, aż szpinak zmięknie, od czasu do czasu mieszając. Danie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego.
komentarze 2
Anonimowy
Mega pyszne ��
Kokolino
Bardzo smaczne danie. Na koniec posypaliśmy jeszcze tartym parmezanem. Pycha 😋