Roladki z tortilli z tuńczykiem i kukurydzą
Roladki z tortilli z tuńczykiem i kukurydzą to świetne mini przekąski na imprezę! Robi się je błyskawicznie i co najważniejsze są bardzo smaczne. Jeśli szykujesz jakieś przyjęcie to nie zapomnij ich zrobić. 🙂 Takie roladki będą również super pomysłem na drugie śniadanie, które możesz spakować w pudełeczko do pracy lub dziecku do szkoły.
Składniki na roladki z tortilli z tuńczykiem i kukurydzą:
2 duże placki tortilli pszennej
2 jajka rozmiar L
1 puszka tuńczyka w oliwie (po odsączeniu 120 g)
4-5 małe ogórki konserwowe
1 mała cebula
3 pełne łyżki kukurydzy konserwowej
1 łyżka majonezu
1 łyżka musztardy
sól, świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie:
1. Jajka gotujemy na twardo, jak trochę ostygną obieramy je ze skorupek. Następnie kroimy w drobną kosteczkę i przekładamy do miski.
2. Tuńczyka odsączamy z zalewy i również przenosimy do miski, rozdrabniamy widelcem. Cebulę obieramy. Ogórki konserwowe i cebulę kroimy w kosteczkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Warzywa umieszczamy w misce.
3. Dodajemy majonez i musztardę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy.
4. Pastę rozsmarowujemy na dwóch tortillach, a następnie dość ciasno zawijamy w rulonik. Roladki kroimy na kawałki o szerokości 2-3 cm.