roladki z serem feta i papryką
na imprezę,  obiad

Roladki z serem feta i papryką

Dziś na obiad zaserwowałam pyszne roladki z serem feta i papryką! Wyrazisty farsz z dodatkiem natki pietruszki nadaje im wyjątkowego smaku. Jest to świetna alternatywa dla zwykłych kotletów, a mięso po upieczeniu jest soczyste i mięciutkie. Przygotowanie ich jest banalnie proste i nie zajmie wam zbyt wiele czasu!

Składniki na roladki z serem feta i papryką:
1 kg mięsa z szynki
200 g sera feta
1 czerwona papryka
pęczek natki pietruszki
sól, pieprz
papryka słodka
olej do smażenia

Przygotowanie:
Mięso dokładnie myjemy, wycieramy papierowymi ręcznikami i kroimy w  nie za grube plastry. Następnie trochę je rozbijamy za pomocą tłuczka do mięsa. Kotlety oprószamy z każdej strony solą, pieprzem oraz słodką papryką. W międzyczasie ser feta łączymy z posiekaną natką pietruszki, mieszamy, aż powstanie jednolita masa. Paprykę myjemy i kroimy w paseczki. Następnie na każdy plaster mięsa nakładamy łyżeczkę sera oraz pasek papryki. Kotlety starannie zwijamy w roladki, aby mieć pewność, że nic z nich nie wypadnie można owinąć nitką lub spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy nasze roladki z każdej strony na złoty kolor. Następnie przekładamy je do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni. Pieczemy około 40 minut. Z wytopionego tłuszczu proponuję zrobić sos. Smacznego!

roladki z serem feta i papryką

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *