jajka faszerowane łososiem
na imprezę,  przekąski,  śniadanie i kolacja

Jajka faszerowane łososiem

Jajka można przygotować na wiele sposobów. Z ich wykorzystaniem można zrobić extra przekąski! Są one bardzo smaczne i co najważniejsze proste w wykonaniu 😉 Moją sylwestrową propozycją dla Was są jajka faszerowane łososiem! Super szybka i efektowna przekąska! Zaskocz swoich znajomych i wypróbuj ten przepis! 😉

Składniki na jajka faszerowane łososiem:
4 jajka
50 g łososia wędzonego na zimno
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka tartego chrzanu
kilka kropli soku z cytryny
sól, pieprz
natka pietruszki

Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, a następnie obieramy. Kroimy je na pół, następnie delikatnie wyciągamy żółtka, które przekładamy do miseczki. Rozgniatamy je dokładnie widelcem. Dodajemy majonez, chrzan, pokrojonego w drobną kosteczkę łososia i natkę pietruszki. Całość dokładnie mieszamy. Dodajemy sól pieprz oraz sok z cytryny do smaku. Połówki jajek z wydrążonym żółtkiem napełniamy powstałą pastą łososiową. Podajemy schłodzone 😉

jajka faszerowane łososiem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *