tortilla z makrelą 3
na imprezę,  przekąski,  śniadanie i kolacja

Roladki z tortilli z makrelą

Roladki z tortilli z makrelą to pomysł na super przekąskę, do zrobienia w dosłownie kilka minut. Wystarczy przygotować pastę z makreli i rozsmarować ją po placku tortilli, a następnie zawinąć w rulon i pokroić. Szybko, prosto i co najważniejsze bardzo smacznie. Roladki z tortilli z makrelą świetnie się sprawdzą jako imprezowa przekąska. Ładnie się prezentują i z pewnością szybko znikną ze stołu, a goście będą zachwyceni. Tortille z makrelą polecam również przygotować na kolację lub w pudełeczko do pracy.

Składniki na roladki z tortilli z makrelą:
2 placki tortilli
1 wędzona makrela (200-250g)
1 mała czerwona cebula
2 ogórki konserwowe
1 łyżka majonezu
2 łyżki przecieru pomidorowego
sól, pieprz do smaku

tortilla z makrelą 1

Przygotowanie:
1. Z wędzonej makreli usunąć ości, zdjąć skórkę. Rybę przełożyć do miseczki i rozdrobnić widelcem.
2. Cebulę obrać, drobno posiekać, dodać do ryby.
3. Ogórki konserwowe pokroić w kosteczkę, przełożyć do miseczki.
4. Dodać majonez oraz przecier pomidorowy. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Całość bardzo dokładnie wymieszać. Miseczkę z gotową pastą rybną przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 15 minut, tak aby smaki się przegryzły.
5. Pastę rozsmarować na obu plackach tortilli, następnie placki zwinąć ciasno w rulon. Każdy z nich owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wyjąć tortille z lodówki, zdjąć folię. Tortille pokroić w plastry o grubości 2-3 cm. Roladki z tortilli przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce. Smacznego!

tortilla z makrelą 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *