
Leczo z cieciorką
Lubię takie dania- jednogarnkowe! Szybko i smacznie, bez zbędnego zmywania. Takie jest właśnie moje leczo z cieciorką! Ekspresowe danie, idealne kiedy wracamy późno z pracy i absolutnie nic nam się nie chce, a co dopiero stać przy garach i gotować. Niezbędne składniki tylko kroimy i rzucamy na patelnię, do tego świeże pieczywo z masełkiem i gotowe! Smaczne, lekko pikantne i sycące danie – polecam wypróbować mój przepis!
Składniki na leczo z cieciorką:
3 kiełbaski śląskie
2 duże cebule
szklanka konserwowej (lub ugotowanej) ciecierzycy
1 mała cukinia
1 puszka pomidorów krojonych
2-3 łyżki przecieru pomidorowego
sól, pieprz, ostra papryka
Przygotowanie:
Kiełbasę kroimy w talarki i rzucamy na rozgrzaną patelnię. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Dorzucamy ją do podsmażonej kiełbasy. Cukinię myjemy i kroimy w cienkie talarki. Cieciorkę odsączamy z zalewy i rzucamy na patelnię. Dodajemy cukinię oraz pomidory krojone. Całość dusimy pod przykryciem około 15 minut. Dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy solą, pieprzem oraz ostra papryką. Dusimy jeszcze 5 minut, aby wszystkie smaki się wymieszały i gotowe!


Roladki wieprzowe

Domowe lody dwuskładnikowe
Może Ci się spodobać

Kruche ciasto z borówkami i budyniową pianką
11 sierpnia, 2021
Pizza bez drożdży
18 listopada, 2020