na imprezę,  sałatki,  śniadanie i kolacja

Sałatka z pora

Sałatka z pora to naprawdę smaczna propozycja na kolację czy drugie śniadanie do pracy. Por nadaje jej wyrazistego, delikatnie ostrego smaku, a kukurydza i seler konserwowy lekką słodycz. Dodatek jajka sprawia, że sałatka jest naprawdę sycąca. Serdecznie polecam spróbować! 

Składniki na sałatkę z pora:
1 duży por (ok. 250-300 g)
słoiczek selera konserwowego (po odsączeniu 180 g)
3 jajka L
1/2 puszki kukurydzy konserwowej
2 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy sarepskiej
sól, pieprz

sałatka z pora

Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Obieramy je ze skorupki i kroimy w kosteczkę. Por dokładnie myjemy i kroimy w talarki, przekładamy do miski. Seler konserwowy i kukurydzę odsączamy z zalewy, łączymy z porem i jajkiem. Składniki sałatki mieszamy, następnie dodajemy majonez i musztardę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Sałatkę wstawiamy do lodówki na minimum godzinę, aby smaki się wymieszały. Polecam ze świeżymi bułeczkami!

sałatka z pora

Jeden komentarz

Skomentuj pełen brzuszek Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *