ogórki małosolne
przetwory

Rewelacyjne ogórki małosolne

Ogórki małosolne to klasyka sama w sobie. Każdy je robi, gdy mu tylko wyrosną w ogródku. Są chrupiące i pasują idealnie do obiadu lub po prostu jako zwykła przekąska. Najważniejsza jest jednak receptura. Każdy ma swoją własną, lecz ja mam szczególną i przedstawiam ją poniżej!

Składniki na słoik:
ogórki
2 ząbki czosnku
liść chrzanu
kwiat kopru
2 liście porzeczek
2 liście wiśni
na litr wody 1 łyżka soli  

Przygotowanie:
Ogórki dokładnie umyć i umieścić dość ciasno w słoiku. Następie powkładać liście i czosnek, całość zalać gorącą wodą. Pamiętaj, że na 1 litr wody dodajemy 1 łyżkę soli! Zrobimy je wieczorem i za dwa dni możemy jeść chrupiące ogóreczki! Polecam i życzę smacznego!

ogórki małosolne

komentarze 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *