Ogórki małosolne to klasyka sama w sobie. Każdy je robi, gdy mu tylko wyrosną w ogródku. Są chrupiące i pasują idealnie do obiadu lub po prostu jako zwykła przekąska. Najważniejsza jest jednak receptura. Każdy ma swoją własną, lecz ja mam szczególną i przedstawiam ją poniżej!
Składniki na słoik: ogórki 2 ząbki czosnku liść chrzanu kwiat kopru 2 liście porzeczek 2 liście wiśni na litr wody 1 łyżka soli
Przygotowanie: Ogórki dokładnie umyć i umieścić dość ciasno w słoiku. Następie powkładać liście i czosnek, całość zalać gorącą wodą. Pamiętaj, że na 1 litr wody dodajemy 1 łyżkę soli! Zrobimy je wieczorem i za dwa dni możemy jeść chrupiące ogóreczki! Polecam i życzę smacznego!
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak blog i partnerzy wykorzystują dane.
Funkcjonalne
Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych.Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
komentarze 2
karpecianka
Są naprawdę b.dobre zawsze tak robię, ale trzeba poczekać choć 2-3 dni.
Unknown
Weronika ma rację 2-3dni a potem wkładam do lodówki